Még üres a kosarad

Nézz körül a legújabb termékeim között!

Irány a webshop

Zöldségfasírt
image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml

Húsmentesen is lehet ízletes fasírtokat készíteni, melyben a zöldségek kellemes ízharmóniát képviselnek.
Zöldségfasírt

Hozzávalók:

(8-8 darab)

Sütőtökös-cukkinis verzió:

250g hámozott, nyers sütőtök
200g cukkini
120g zsírszegény sajt 
120g apró szemű zabpehely
2 tojás
1 gerezd fokhagyma
kis csokor petrezselyem 
frissen őrölt bors

Sütéshez:
olaj

Céklás-répás-cukkinis verzió:

200 g cukkini 
150 g cékla
2 szál sárgarépa
150 g zsírszegény sajt
120g apró szemű zabpehely 
2 tojás
1gerezd fokhagyma
kis csokor petrezselyem
frissen őrölt bors 


Sütéshez: 
olaj

Tápérték (1 adag/db):

Energia:

124.0
kcal

Fehérje:

6.4
g

Zsír:

4.3
g

Szénhidrát:

12.0
g

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítás, hámozás után nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és 10 percet félretesszük pihenni.. Közben lereszeljük a sajtot, finomra vágjuk a petrezselymet. A zöldségek levét erősen kicsavarjuk és egy nagyobb tálba tesszük. Adjuk hozzá a tojást, zabpelyhet, sajtot, petrezselymet, zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint borsozzuk és alaposan keverjük össze. Kicsit várjunk vele, míg a zabpehely kicsit felszívja a nedvességet. Ha esetleg túl lágynak érezzük, tegyünk még hozzá zabpelyhet. Nedves kézzel lapos fasírtokat vagy golyókat formázunk. Egy serpenyőben ujjnyi olajat hevítünk és aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. 

Tálaljuk friss salátával, kevés joghurttal meglocsolva.