Csicseriborsós-sonkás rizssaláta
Hozzávalók:
(4 adag)
150 g rizs
200 g csicseriborsó (konzerv)
4-5 szelet sonka
8-10 koktélparadicsom
1 kis fej lila hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 lime leve
4-5 evőkanál olívaolaj
negyed teáskanál balzsamecet
negyed teáskanál méz
petrezselyemzöld
frissen őrölt bors
só
Tápérték (1 adag/db):
234
kcal
9.4
g
2.2
g
39.4
g
Elkészítés:
A megmosott rizst kb. 1,5 liter enyhén sós vízben megfőzzük. Ha elkészült alaposan lecsepegtetjük és félretesszük. A sonkát ás a lila hagymát vágjuk kisebb kockákra és szintén tegyük félre. Egy tálban keverjük össze a lime levét az olívaolajjal, mézzel, balzsamecettel és ízlés szerint sóval és borssal. Forgassuk bele a csicseriborsót, a főtt rizst, a sonkát, lila hagymát és a félbe vágott koktél paradicsomokat is. Hagyjuk 15 percig állni és szórjuk meg tálaláskor friss, aprított petrezselyemzölddel is.