Még üres a kosarad

Nézz körül a legújabb termékeim között!

Irány a webshop

Csicseriborsós-sonkás rizssaláta
image/svg+xml image/svg+xml

Gyorsan elkészíthető, tápláló saláta recept.
Csicseriborsós-sonkás rizssaláta

Hozzávalók:

(4 adag)

150 g rizs
200 g csicseriborsó (konzerv)
4-5 szelet sonka
8-10 koktélparadicsom
1 kis fej lila hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 lime leve
4-5 evőkanál olívaolaj
negyed teáskanál balzsamecet
negyed teáskanál méz
petrezselyemzöld
frissen őrölt bors

Tápérték (1 adag/db):

Energia:

234.0
kcal

Fehérje:

9.4
g

Zsír:

2.2
g

Szénhidrát:

39.4
g

Elkészítés:

A megmosott rizst kb. 1,5 liter enyhén sós vízben megfőzzük. Ha elkészült alaposan lecsepegtetjük és félretesszük. A sonkát ás a lila hagymát vágjuk kisebb kockákra és szintén tegyük félre. Egy tálban keverjük össze a lime levét az olívaolajjal, mézzel, balzsamecettel és ízlés szerint sóval és borssal. Forgassuk bele a csicseriborsót, a főtt rizst, a sonkát, lila hagymát és a félbe vágott koktél paradicsomokat is. Hagyjuk 15 percig állni és szórjuk meg tálaláskor friss, aprított petrezselyemzölddel is.