Zöldséges egytál csirkével
Hozzávalók:
(4 adag)
500 g csirkemell
3 evőkanál olívaolaj
300 g brokkoli
2 szál újhagyma
250 g koktél/fürtös paradicsom
1 közepes kápia paprika
400 g édesburgonya
25 g aszalt paradicsom
2 teáskanál friss oregánó
frissen őrölt bors
só
A mártáshoz:
2 evőkanál zabliszt
Tápérték (1 adag/db):
387
kcal
26.1
g
11.9
g
29.5
g
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet vágjuk fel csíkokra, majd egy tálban sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és három evőkanál olívaolajba forgassuk meg az egészet és tegyük félre. A zöldségeket tisztítsuk és tetszőlegesen vágjuk fel kisebb darabokra. Egy kis lábasban egy teáskanál sóval tegyük fel forrni az édesburgonyát, majd kb. 15 perc után – amikor majdnem kész – szűrjük le. Közben egy serpenyőben közepes lángon a bepácolt csirkemellet pirítsuk meg, majd sorban a zöldségek is adjuk hozzá: : a brokkolit, újhagymát, paprikát, a friss paradicsomot és a felaprított aszalt paradicsomot is. Végül mehet még egy kis só, frissen őrölt bors és az oregánó. Keverjük át az egészet majd öntsünk rá kb. 2 dl vizet és lefedve pároljuk kb. 10 percig. Ha letelt adjuk hozzá az előfőzött édeskrumplit is és nagy lángon jól pirítsuk meg az egészet. A zöldségek levet eresztenek a serpenyőben, ezért egy szűrőkanállal, szedjük át egy tálba a kész ragut, a megmaradó levet pedig nagy lángon kb. 5 perc alatt két evőkanál liszt segítségével sűrítsük be. Tálaljuk a kész egytálételt a mártással meglocsolva vagy csak mellé téve.