Még üres a kosarad

Nézz körül a legújabb termékeim között!

Irány a webshop

Spenótos-narancsos csirkesaláta
image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml

Ebédre vagy akár vacsorára is tökéletes saláta receptem.
Spenótos-narancsos csirkesaláta

Hozzávalók:

(2 adag)

300 g csirkemellfilé
150 g bébispenót
1 kis fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 narancs
1 kisebb maréknyi fekete olajbogyó 
vegyes salátakeverék
olaj
frissen őrölt bors

Az öntethez: 
borecet
olaj 
narancslé

Tápérték (1 adag/db):

Energia:

356.0
kcal

Fehérje:

40.2
g

Zsír:

6.8
g

Szénhidrát:

27.2
g

Elkészítés:

A csirkemellet tisztítsuk meg, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd kevés olajon, a zúzott fokhagymával pirítsuk meg. A meghámozott narancsokról távolítsuk el a fehér hártyákat. Tegyünk a filézés közben egy kis tálkát alá és a lecsöpögő narancslevet gyűjtsük össze benne, amit majd adjunk hozzá az öntethez. A filézett gerezdeket vágjuk kisebb darabokra és tegyük félre. A lila hagymát is vágjuk kisebb darabokra, majd minden hozzávalót keverjünk össze, a vegyes salátakeveréket, a bébispenót leveleket, a hagyma és narancs darabokat, valamint egy kisebb maréknyi olívabogyót. Locsoljuk meg a keveréket olaj, borecet és narancslé keverékével. A tetejére pedig tegyük rá a sütés után csíkokra vágott csirkemellet is.