Spenótos-narancsos csirkesaláta

Hozzávalók:
(2 adag)
300 g csirkemellfilé
150 g bébispenót
1 kis fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 narancs
1 kisebb maréknyi fekete olajbogyó
vegyes salátakeverék
olaj
frissen őrölt bors
só
Az öntethez:
borecet
olaj
narancslé
Tápérték (1 adag/db):
356
kcal
40.2
g
6.8
g
27.2
g
Elkészítés:
A csirkemellet tisztítsuk meg, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd kevés olajon, a zúzott fokhagymával pirítsuk meg. A meghámozott narancsokról távolítsuk el a fehér hártyákat. Tegyünk a filézés közben egy kis tálkát alá és a lecsöpögő narancslevet gyűjtsük össze benne, amit majd adjunk hozzá az öntethez. A filézett gerezdeket vágjuk kisebb darabokra és tegyük félre. A lila hagymát is vágjuk kisebb darabokra, majd minden hozzávalót keverjünk össze, a vegyes salátakeveréket, a bébispenót leveleket, a hagyma és narancs darabokat, valamint egy kisebb maréknyi olívabogyót. Locsoljuk meg a keveréket olaj, borecet és narancslé keverékével. A tetejére pedig tegyük rá a sütés után csíkokra vágott csirkemellet is.