Töltött édesburgonya
Hozzávalók:
(2 adag)
2 nagy édesburgonya
80 g bulgur
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
fél piros kaliforniai paprika
1 maréknyi konzerv feketebab
1/4 teáskanál chilipor (elhagyható)
1 teáskanál római kömény
1/2 teáskanál füstölt paprika
petrezselyemzöld
frissen őrölt bors
só
Tápérték (1 adag/db):
315
kcal
8.2
g
5.6
g
55.8
g
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Az édesburgonyákat mossuk és szárítsuk meg, majd alufóliába csomagolva helyezzük egészben egy tepsire és süssük kb. 30-40 percig. Egy lábasban kétszeres mennyiségű vízben főzzük meg a bulgurt. Közben melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, alacsony lángon dinszteljük az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá az apróra felkockázott paprikát és pirítsuk tovább együtt. Keverjük hozzá a főtt bulgurt, feketebabot és a fűszereket is és főzzük még 2-3 percig együtt. Amikor az édesburgonya puha, vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni 5 percig. Vágjuk ketté és villával lazítsuk fel a burgonya húsát, majd halmozzuk a tetejére a bulguros keveréket. Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk.