Még üres a kosarad

Nézz körül a legújabb termékeim között!

Irány a webshop

Töltött édesburgonya
image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml

Egyszerű töltött krumpli, de nem a megszokott ízekkel.
Töltött édesburgonya

Hozzávalók:

(2 adag)

2 nagy édesburgonya 
80 g bulgur 
1 kis fej vöröshagyma 
1 evőkanál olívaolaj 
fél piros kaliforniai paprika 
1 maréknyi konzerv feketebab 
1/4 teáskanál chilipor (elhagyható)
1 teáskanál római kömény 
1/2 teáskanál füstölt paprika 
petrezselyemzöld
frissen őrölt bors

Tápérték (1 adag/db):

Energia:

315
kcal

Fehérje:

8.2
g

Zsír:

5.6
g

Szénhidrát:

55.8
g

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Az édesburgonyákat mossuk és szárítsuk meg, majd alufóliába csomagolva helyezzük egészben egy tepsire és süssük kb. 30-40 percig. Egy lábasban kétszeres mennyiségű vízben főzzük meg a bulgurt. Közben melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, alacsony lángon dinszteljük az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá az apróra felkockázott paprikát és pirítsuk tovább együtt. Keverjük hozzá a főtt bulgurt, feketebabot és a fűszereket is és főzzük még 2-3 percig együtt. Amikor az édesburgonya puha, vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni 5 percig. Vágjuk ketté és villával lazítsuk fel a burgonya húsát, majd halmozzuk a tetejére a bulguros keveréket. Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk.