Fahéjas almafánk

Hozzávalók:
(25-30 darab)
1000 g alma (édesebb fajtájú)
350 g zabliszt (vagy teljes kiőrlésű liszt)
2 tojás
2 evőkanál édesítő (por állagú)
1 csomag sütőpor
egy mokkáskanál fahéj
Sütéshez:
olaj
Tápérték (1 adag/db):
118
kcal
2.7
g
5.7
g
12.8
g
Elkészítés:
A meghámozott almákat lereszeljük, és jó alaposan kinyomkodjuk a levét, majd hozzáadjuk a tojásokat, édesítőt, fahéjat és végül a sütőporral elkevert lisztet. Jól összedolgozzuk egynemű masszává.
Egy serpenyőben kb. fél liter olajat hevítünk. Két kanál segítségével, vagy ha szép, szabályos gömböket szeretnénk, akkor beolajozott kezünk sodorgatása segítségével szabályos gömb alakú fánkokat szaggatunk a tésztából az olajba. Ne rakjunk bele egyszerre túl sokat, mert meg fognak nőni! Ha szükséges, megfordítjuk. Amikor már szép piros, konyhai törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Fahéjjal összekevert édesítővel tálaljuk.