Mézeskalácsos golyó
Hozzávalók:
(25-30 darab)
2 csomag hozzáadott cukortól mentes keksz (pl.: Gullon)
50 g laktózmentes vaj
kb. 0,7 - 1 dl mandulatej vagy más növényi tej
4 evőkanál édesítő
1 evőkanál rum (elhagyható)
2 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 kiskanál holland kakaópor
Forgatáshoz:
ízlés szerint: darált dió, kakaópor
Tápérték (1 adag/db):
49
kcal
0.9
g
2.5
g
5.2
g
Elkészítés:
A kekszet daráljuk le aprítógépben. Adjuk hozzá a mézeskalács fűszert, a kakaóport, a rumot és az édesítőt. Keverjük el, majd dolgozzuk bele szobahőmérsékletű vajat és végül apránként öntsük hozzá a tejet. Csak annyit, amennyit felvesz, hogy ne legyen túl lágy a masszánk, mert akkor nem lehet formázni. Alaposan gyúrjuk össze az egészet és kb. 25-30 darab golyót készítsünk belőle, amit ízlés szerint forgassunk bele darált dióba, és/vagy kakaóporba.