Citromos quinoasaláta

Hozzávalók:
(3 adag)
A salátához:
65 g quinoa
200 g vegyes salátalevél (pl. rukkola, jégsaláta, római és radicchio saláta)
12-14 szem koktélparadicsom
1 érett avokadó
1 evőkanál szezámmag (elhagyható)
chili (elhagyható)
só
Az öntethez:
60 ml olívaolaj
4 evőkanál frissen facsart citromlé
1 kiskanál fokhagyma por
oregano
só
Tápérték (1 adag/db):
406
kcal
6
g
30.1
g
19.2
g
Elkészítés:
A quinoát egy szűrőben átmossuk, és feltesszük főni kétszeres vízmennyiséggel. Körülbelül 10-15 perc alatt közepes lángon, puhára főzzük. Ha elkészült a quinoa tegyük félre és hagyjuk hűlni. Addig salátaleveleket tépjük kisebb darabokra, a koktélparadicsomokat vágjuk ketté, az avokádót megszabadítva a héjától kockázzuk fel. Egy nagyobb salátás tálban óvatosan forgassuk össze a quinoát, a salátaleveleket, a paradicsomot, és az avokádót és a szezámmagot. Egy csészében vagy pohárban keverjük össze az öntet hozzávalóit majd öntsük a salátára és forgassuk át újra..
Ha szükséges fűszerezzük még ízlés szerint oregánval, chilivel és sóval.