Még üres a kosarad

Nézz körül a legújabb termékeim között!

Irány a webshop

Citromos quinoasaláta
image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml

Könnyed és gyorsan elkészíthető salátaötlet
Citromos quinoasaláta

Hozzávalók:

(3 adag)

A salátához:
65 g quinoa 
200 g vegyes salátalevél (pl. rukkola, jégsaláta, római és radicchio saláta) 
12-14 szem koktélparadicsom 
1 érett avokadó 
1 evőkanál szezámmag  (elhagyható)
chili (elhagyható)
só 

Az öntethez:
60 ml olívaolaj 
4 evőkanál frissen facsart citromlé 
1 kiskanál fokhagyma por 
oregano 

Tápérték (1 adag/db):

Energia:

406.0
kcal

Fehérje:

6.0
g

Zsír:

30.1
g

Szénhidrát:

19.2
g

Elkészítés:

A quinoát egy szűrőben átmossuk, és feltesszük főni kétszeres vízmennyiséggel. Körülbelül 10-15 perc alatt közepes lángon, puhára főzzük. Ha elkészült a quinoa tegyük félre és hagyjuk hűlni.  Addig salátaleveleket tépjük kisebb darabokra, a koktélparadicsomokat vágjuk ketté, az avokádót megszabadítva a héjától kockázzuk fel. Egy nagyobb salátás tálban óvatosan forgassuk össze a quinoát, a salátaleveleket, a paradicsomot, és az avokádót és a szezámmagot. Egy csészében vagy pohárban keverjük össze az öntet hozzávalóit majd öntsük a salátára és forgassuk át újra.. 

Ha szükséges fűszerezzük még ízlés szerint oregánval, chilivel és sóval.