Körtés-avokádós saláta
Gyorsan összedobható vega saláta, ami kiváló vacsora lehet.
Hozzávalók:
(4 adag)
3 közepes körte
2 avokádó
fél kígyóuborka
fél citrom leve
3-4 marék madársaláta
Az öntethez:
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 kis kanál méz
1 evőkanál mustár
frissen őrölt bors
só
Tápérték (1 adag/db):
Energia:
368
kcal
Fehérje:
3.2
g
Zsír:
25.3
g
Szénhidrát:
26.2
g
Elkészítés:
A meghámozott körtéket, valamint az avokádókat felezzük meg és vágjuk szeletekre. A megmosott uborkát karikázzuk fel. Az egészet keverjük össze, adjuk hozzá a leveleire szétszedett madársalátával. Facsarjuk rá a citromlevet. Az öntet hozzávalóit keverjük el egy kis tálkában és öntsük a salátára, majd az egészet keverjük össze és tálaljuk.