Meggyes zabsüti
Nagyon gyors, egészségesebb sütemény, ízletes meggyel megszórva.
Hozzávalók:
(15 darab)
4 tojás
200 g zabliszt
500 g natúr joghurt
20 g sütőpor
30 g eritrit
ízlés szerint meggy
hántolt, szeletelt mandula (kihagyható)
Tápérték (1 adag/db):
Energia:
101.3
kcal
Fehérje:
4.7
g
Zsír:
6.7
g
Szénhidrát:
11.6
g
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat az édesítővel egy tálban kikeverjük. Hozzákeverjük a joghurtot, majd apránként a sütőporral elvegyített zablisztet is. A félretett tojásfehérjéket habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a joghurtos keverékbe. Tepsibe öntjük és ízlés szerint megszórjuk meggyel és szeletelt mandulával a tetejét. 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.