Tepsiben sült lazac édesburgonyával és spárgával
Hozzávalók:
(2 adag)
2 lazacszelet
500 g édesburgonya
300 g zöld spárga
3 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
friss petrezselyem
friss kakukkfű
vaj
frissen őrölt bors
só
Tápérték (1 adag/db):
386
kcal
29.7
g
4.9
g
47.7
g
Elkészítés:
Az édesburgonyákat mossuk meg és hámozzuk meg, majd vágjuk hosszában kb. 1,5 cm-es csíkokra. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg a hasábokat. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 20 percig. Ezalatt hámozzuk meg a spárgák alsó harmadát, törjük le a fás részeket. Közben készítsük el a hal pácát. Megolvasztunk egy kevés vajat, és 2 gerezd apróra vágott fokhagymát alacsony lángon a vajjal együtt megpirítunk. Ehhez adjunk egy kevés aprított kakukkfüvet, sót, őrölt borsot, és végül, amikor levettük a hőről aprított petrezselymet és kevés citromlevet. A pácot elkenjük a lazac mindkét oldalán. A maradék gerezd fokhagymát összepépesítjük, és a spárgával összekeverjük, majd sózzuk. Ha kész tegyük a spárgát az édesburgonyához, majd a tetejükre tegyük a lazacfiléket is. Kb. 15 perc alatt süssük az egészet készre.