Még üres a kosarad

Nézz körül a legújabb termékeim között!

Irány a webshop

Almás-zabos muffin
image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml

Kiváló napindító reggelire, de edzés előttre is remek egy-egy darab. Azért is jó, mert rohanós napokon könnyen magunkkal is vihetjük.
Almás-zabos muffin

Hozzávalók:

(12 darab)

250 g apró szemű zabpehely
2 érett banán 
250 ml natúr joghurt
100 ml sovány tej vagy növényi tej
2 tojás
2 teáskanál sütőpor 
1 teáskanál fahéj
csipetnyi só
1 alma

Tápérték (1 adag/db):

Energia:

134
kcal

Fehérje:

5.7
g

Zsír:

3.1
g

Szénhidrát:

19.3
g

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Először a nedves hozzávalókat dolgozzuk össze: a banánt törjük össze, keverjük hozzá a tojásokat, joghurtot és a tejet. Majd keverjük hozzá a zabpelyhet, aminek a felét le is darálhatjuk, végül a sütőport, a fahéjat és a csipetnyi sót. Pár percig hagyjuk állni, hogy a zab megszívja magát. A masszát kanalazzuk papírral kibélelt muffinsütő formákba. A tészta tetejére tegyük a megmosott, és vékony szeletekre vágott almát, majd kb. 30-35 perc alatt süssük készre.