Almás-zabos muffin
Kiváló napindító reggelire, de edzés előttre is remek egy-egy darab. Azért is jó, mert rohanós napokon könnyen magunkkal is vihetjük.

Hozzávalók:
(12 darab)
250 g apró szemű zabpehely
2 érett banán
250 ml natúr joghurt
100 ml sovány tej vagy növényi tej
2 tojás
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
csipetnyi só
1 alma
Tápérték (1 adag/db):
Energia:
134
kcal
Fehérje:
5.7
g
Zsír:
3.1
g
Szénhidrát:
19.3
g
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Először a nedves hozzávalókat dolgozzuk össze: a banánt törjük össze, keverjük hozzá a tojásokat, joghurtot és a tejet. Majd keverjük hozzá a zabpelyhet, aminek a felét le is darálhatjuk, végül a sütőport, a fahéjat és a csipetnyi sót. Pár percig hagyjuk állni, hogy a zab megszívja magát. A masszát kanalazzuk papírral kibélelt muffinsütő formákba. A tészta tetejére tegyük a megmosott, és vékony szeletekre vágott almát, majd kb. 30-35 perc alatt süssük készre.