Még üres a kosarad

Nézz körül a legújabb termékeim között!

Irány a webshop

Gyömbéres sütötökkrémleves
image/svg+xml image/svg+xml

Mennyeien finom sütőtökös leves, ahogy én készítem.
Gyömbéres sütötökkrémleves

Hozzávalók:

(4 adag)

1 közepes sütőtök
1 alma
1 kisebb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál méz
1 liter víz (vagy alaplé)
80 ml zsírszegény főzőtejszín
1 cm-es friss gyömbérdarab
frissen őrölt bors
szerecsendió
fahéj

vaj

Tápérték (1 adag/db):

Energia:

163.0
kcal

Fehérje:

2.9
g

Zsír:

2.1
g

Szénhidrát:

32.0
g

Elkészítés:

A tököt vágjuk ketté és 200 fokon sütőben süssük meg. Ha megsültek, amikor már nem forróak kanalazzuk ki és tegyük félre. Kevés vajat olvasszuk meg és pirítsuk rajta üvegesre a felkockázott és enyhén megsózott vöröshagymát. Adjunk hozzá a mézet, majd reszeljük hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pár kavarás után mehet hozzá a megpucolt és felkockázott alma is, melyet pirítsunk egy rövid ideig. Ha kissé megpuhult az alma, adjuk hozzá a félretett sütőtököt és fűszerezzük meg borssal, szerecsendióval és egy kevés fahéjjal, a végén pedig öntsük fel vízzel vagy alaplével. Ha minden megpuhult turmix gép vagy botmixer segítségével pürésítsük selymes állagúra, a végén hőkiegyenlítést alkalmazva adjuk hozzá a tejszínt is. Tálaljuk pirított tökmaggal megszórva és/vagy tökmagolajjal meglocsolva.