Csokoládé fagylalt
Otthon elkészíthető, mennyeien finom hűsítő finomság.
Hozzávalók:
(10-12 gombóc)
400 ml kókusztej
100 g 70%-os cukormentes étcsokoládé
20 g kókuszzsír
100 g natúr mogyorókrém
2 evőkanál holland kakaópor
1 mokkáskanál Bourbon vanília por
3 evőkanál méz
1 csipet só
Tápérték (1 adag/db):
Energia:
198
kcal
Fehérje:
2.1
g
Zsír:
9
g
Szénhidrát:
14.3
g
Elkészítés:
A kókusztejet egy edényben kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a Bourbon vanília port. Ha a kókusztej felforr, félretesszük kissé hűlni és beletesszük az apróra vágott étcsokoládét (le is lehet reszelni). Az így kapott és már lehűlt csokoládékrémet az összes maradék hozzávalóval együtt beleöntjük egy turmixgépbe és alaposan, krémesre keverjük. Egy edénybe fagyasztóba tesszük lehűlni.