Még üres a kosarad

Nézz körül a legújabb termékeim között!

Irány a webshop

Brokkolis padlizsántekercs
image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml

Ebédre vagy vacsorára is remek vegetáriánus étel.
Brokkolis padlizsántekercs

Hozzávalók:

(4 adag)

25 dkg brokkoli 
2 padlizsán 
1 dl krémes natúr joghurt 
1 evőkanál ételízesítő 
zsírszegény mozzarella sajt
só 

Tápérték (1 adag/db):

Energia:

344
kcal

Fehérje:

23.9
g

Zsír:

7.7
g

Szénhidrát:

36.1
g

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük, és forró vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, majd hosszában vékony, kb. fél centis szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, majd kicsit állni hagyjuk papírtörlőn és a felesleges folyadékot leitatjuk róla. 

Egy grillserpenyőt felforrósítunk, és megpirítjuk a padlizsánok mindkét oldalát. A puhára párolódott brokkolit pépesítjük, majd összekeverjük a natúr joghurttal, az ételízesítővel és ízlés szerint sóval. A sütőt előmelegítjük (grill vagy felső sütés funkción). 

1-1 kanálnyi brokkolipürét teszünk a padlizsánszeletek vastagabbik végére, majd szorosan feltekerjük. Tepsibe sorakoztatjuk a tekercseket, zsírszegény mozzarellát vágunk a tetejükre, majd a sütőben kb. 10 perc alatt ráolvasztjuk a padlizsánra.