Brokkolis padlizsántekercs

Hozzávalók:
(4 adag)
25 dkg brokkoli
2 padlizsán
1 dl krémes natúr joghurt
1 evőkanál ételízesítő
zsírszegény mozzarella sajt
só
Tápérték (1 adag/db):
344
kcal
23.9
g
7.7
g
36.1
g
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, és forró vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, majd hosszában vékony, kb. fél centis szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, majd kicsit állni hagyjuk papírtörlőn és a felesleges folyadékot leitatjuk róla.
Egy grillserpenyőt felforrósítunk, és megpirítjuk a padlizsánok mindkét oldalát. A puhára párolódott brokkolit pépesítjük, majd összekeverjük a natúr joghurttal, az ételízesítővel és ízlés szerint sóval. A sütőt előmelegítjük (grill vagy felső sütés funkción).
1-1 kanálnyi brokkolipürét teszünk a padlizsánszeletek vastagabbik végére, majd szorosan feltekerjük. Tepsibe sorakoztatjuk a tekercseket, zsírszegény mozzarellát vágunk a tetejükre, majd a sütőben kb. 10 perc alatt ráolvasztjuk a padlizsánra.