Teljes kiőrlésű kakaós csiga

Hozzávalók:
(16 darab)
Tésztához:
150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g sima tönkölyliszt
250 g zsírszegény túró
50 ml sovány tej vagy növényi tej
40 g édesítő (por állagú)
5 evőkanál olaj
fél csomag sütőpor
Töltelékhez:
cukrozatlan holland kakaópor
édesítő (por állagú)
olaj
Kenéshez:
1 tojás
Tápérték (1 adag/db):
106
kcal
4.6
g
4.5
g
8.7
g
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A túrót tegyük egy tálba és villával törjük össze minél simábbra. Keverjük hozzá a szobahőmérsékletű, langyos tejet, az olajat és az édesítőt. A kétféle lisztet keverjük el egymással a sütőporral együtt és szitáljuk hozzá a keverékhez. Az így kapott tésztát alaposan gyúrjuk össze és formáljuk cipó alakúra.
Lisztezett deszkán nyújtsunk belőle vékony, 3 mm vastag téglalapot. Kenjük meg vékonyan olajjal és szitáljuk rá az édesítővel elkevert kakaóport. Jó alaposan szórjuk meg, hogy mindenhová bőven jusson, majd a hosszabbik oldalától indulva tekerjük fel szorosan. Vágjuk fel 1-2 cm-es darabokra és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztát, kézzel picit nyomkodjuk le (így nem csúcsosodik ki túlságosan), majd kenjük meg tojással és kb. 15-20 percig süssük. A sütőből kivéve, még melegen locsoljuk meg 1-2 evőkanál tejjel, így a töltelék nem lesz száraz.