Még üres a kosarad

Nézz körül a legújabb termékeim között!

Irány a webshop

Teljes kiőrlésű kakaós csiga
image/svg+xml image/svg+xml

Kelesztés és dagasztás nélküli, cukormentes kakaós csigák, melyek gyorsan elkészíthetőek.
Teljes kiőrlésű kakaós csiga

Hozzávalók:

(16 darab)

Tésztához: 
150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt 
100 g sima tönkölyliszt
250 g zsírszegény túró
50 ml sovány tej vagy növényi tej
40 g édesítő (por állagú)
5 evőkanál olaj
fél csomag sütőpor

Töltelékhez: 
cukrozatlan holland kakaópor
édesítő (por állagú) 
olaj

Kenéshez:
1 tojás

Tápérték (1 adag/db):

Energia:

106
kcal

Fehérje:

4.6
g

Zsír:

4.5
g

Szénhidrát:

8.7
g

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A túrót tegyük egy tálba és villával törjük össze minél simábbra. Keverjük hozzá a szobahőmérsékletű, langyos tejet, az olajat és az édesítőt. A kétféle lisztet keverjük el egymással a sütőporral együtt és szitáljuk hozzá a keverékhez. Az így kapott tésztát alaposan gyúrjuk össze és formáljuk cipó alakúra. 

Lisztezett deszkán nyújtsunk belőle vékony, 3 mm vastag téglalapot. Kenjük meg vékonyan olajjal és szitáljuk rá az édesítővel elkevert kakaóport. Jó alaposan szórjuk meg, hogy mindenhová bőven jusson, majd a hosszabbik oldalától indulva tekerjük fel szorosan. Vágjuk fel 1-2 cm-es darabokra és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztát, kézzel picit nyomkodjuk le (így nem csúcsosodik ki túlságosan), majd kenjük meg tojással és kb. 15-20 percig süssük. A sütőből kivéve, még melegen locsoljuk meg 1-2 evőkanál tejjel, így a töltelék nem lesz száraz.