Chia magos kréker

Hozzávalók:
(6 adag)
150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
150 g zabpehelyliszt vagy apró szemű zabpehely ledarálva
2 tojás
25 g chia mag
60 g parmezán sajt
1,5 teáskanál só
50 ml olívaolaj
kb. 80 g zsírszegény tejföl
Tápérték (1 adag/db):
219.5
kcal
7.3
g
10
g
20.2
g
Elkészítés:
A liszteket keverjük össze egymással, majd adjuk hozzá a chia magot, sót, a lereszelt kemény sajtot, végül a tojásokat és az olívaolajat. Kezdjük el kézzel összegyúrni és adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy összeálljon, és jól formázható legyen. Az elkészült tésztából formázzunk cipót és tegyük félre 10-15 percre letakarva a konyhapultra pihenni. A sütőt 180 fokra melegítsük elő. A tésztát felezzük el, hogy könnyebb legyen vele dolgozni és lisztezett nyújtótáblán nyújtsuk kb. 2-3mm vékonyra. Egy villával szúrjuk meg jó sűrűn az egész tésztát, mert így nem fog felpúposodni sütés közben. Derelyevágóval vágjuk őket kis téglalapokra (műanyag vonalzóval szép egyforma darabok vághatóak), majd sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 8-10 perc alatt süssük készre őket. Vigyázzunk, mert könnyen megégnek!