Szép, feszes mellek

A nők hajlamosak a melledzést teljesen kihagyni, félve attól, hogy erős mellkasuk és esetleg laposabb mellük lesz. Viszont azoknak, akik rendszeresen edzenek, a megfelelő és harmonikus testfelépítés miatt elengedhetetlen, hogy mellizomra is végezzenek pár gyakorlatot.

Különösen előnyös a melledzés olyan hölgyeknek is, akik sokat fogytak vagy esetleg alkati okokból kifolyólag picit megereszkedtek a melleik, ugyanis az izmok erősítése segít megemelni és feszesíteni a melleket. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy olyan hangsúllyal és intenzitással kell edzeni a mellizmokra, mint a férfiak. Nőknek bőven elég beiktatni 2-3 gyakorlatot a teljes edzések során.

Ráadásul a mellek edzésével más izmok erősödését is segítjük, a vállét és a tricepszét is.

Klasszikus gyakorlatok mellizomra:

Ebből a 3 gyakorlatból 3 x 15 ismétlés elegendő

A fekvőtámaszt mindenki ismeri, azoknak a hölgyeknek, akiknek nem megy a hagyományos, ők a térdelő támasszal is nyugodtan végezhetik.

Tárogatás: akár vízszintes, akár döntött padon is végezhető a gyakorlat. Feküdjünk hanyatt, karok törzs előtt nyújtott tartásban, kezekben súlyzó. A karokat nyissuk oldalra, majd zárjuk vissza.

Döntött padon nyomás: Feküdjünk egy 30, vagy 45 fokos döntött padra, kezünkben súlyzókkal. Emeljük a magasba a karjaid úgy, hogy függőlegesen legyenek, a súlyzók a kezeidben pedig merőlegesek a testünkre, tehát normál kéztartás. A könyök hajlításával engedjük le a súlyzókat vállmagasságban minél mélyebbre, majd nyújtsuk ismét a magasba.

 
Ezeket olvastad már?

Mértékletes táplálkozás - karcsú alak megtartása

Női edzőtermi edzésterv (haladó)

Izomláz

Lapos, tónusos has

Év végi fogadalom: Az új évben lefogyok!

Bikiniszezon - kezdjünk nyárra formába lendülni