Narancsbőr - küzdelem a cellulit ellen

Rengeteg levelet kapok narancsbőr hatékony kezelése kapcsán, így kicsit összefoglalom mi is ez pontosan, és mit tehetünk ellene.

Hogyan alakul ki a narancsbőr?

A fel nem használt cukrokat a testünk zsírként raktározza. Ezek felhalmozódnak a sejtekben, kötőszövetekben. Egyrészt ezek a zsírral és folyadékkal teli sejtek duzzadása, másrészt a vér- és nyirokkeringés zavara okozza az úgynevezett cellulitot, közismertebb nevén narancsbőrt. Ez főként hölgyeknél alakulhat ki, mivel sokkal lazábbak a kötőszöveteink, mint a férfiaknak. Sőt az sem véletlen, hogy főként a comb, csípő, fenék tájékon jelentkezik, hiszen itt vannak a nőknek a legnagyobb zsírraktárai.

Mitől alakul ki a narancsbőr?

Sajnos a rossz hír az, hogy a genetikától is nagyban függ a cellulit kialakulása, azaz sok embernek életmódjától függetlenül kialakulhat. Másrészt a helytelen étkezés, túlzott zsír és cukorfogyasztás valamint az elégtelen vízfogyasztás ezt a hajlamot nagyban fokozza.

Hogyan lehet kezelni, megelőzni?

A táplálkozással és mozgással sokat tehetünk a narancsbőrös területek javítása érdekében. Én abban hiszek, hogy nem elég valamit csak felületi szinten kezelni, bár remek ilyen krémeket és kezeléseket lehet már találni, szinte tengernyi a választék. Ezek remekül segítenek a problémás területeken és csak a pénztárcánk szab határt mennyi- és milyen jellegű felületi kezelést választunk.

Viszont fontos, hogy ne csak a felületi kezelésekben vesszünk el, ügyeljünk a megfelelő vízfogyasztásra és az étrendünkre, életvitelünkre. Tartós eredményt csak így lehet elérni. Lehet salaktalanító és méregtelenítő gyógynövény teakeverékeket is fogyasztani esetleg néha méregtelenítő napot/kúrát beiktatni. Illetve mérsékelni a cukor és zsírfogyasztást!

A sportolásról se feledkezzünk el, hiszen minden mozgás fokozza az anyagcserét, segít a méreganyagok eltávolításában!

Kiváló torna lehet az új, Extrém Fitt DVD-m cellulit stop blokkja, mely kimondottan a narancsbőr enyhítésére és megelőzésére készült.

 
Ezeket olvastad már?

Diéta a lapos has eléréséhez

Helyes táplálkozás és edzés

Női otthoni edzésterv (kezdő)

Reggeli egészségesen

Teszt - Milyen edzés illik hozzád?

Izomláz