Lapos, tónusos has

Nincs olyan nő, aki ne szeretne feszes, lapos hasat, sőt olyan hölgyek is akadnak, akik kockás hasról álmodnak. A has az egyik legproblémásabb testrész egyike, a felesleg túlnyomó részt ide rakódik le, hiszen ezt a testrészt lényegesen kevesebbet mozgatjuk, mint például a karunkat, lábunkat a mindennapok során.

Viszont a lapos has nem csak esztétikai élmény miatt fontos, ugyanis a feszes has stabilabban tartja meg a belső szerveinket.

A lapos netán kockás has titka nem más, mint az, hogy nem fedi zsírréteg, mert ameddig ez nincs így nem fognak látszódni a kockák, hiába végzünk ezer és ezer felülést. Tehát elsősorban az étrenden, azaz a megfelelő mértékletes táplálkozáson valamint kardio edzéseken múlik a szép és vonzó has. Ez viszont nem azt jelenti, hogy nem kell rá célzottan erősítő gyakorlatokat végezni.

 

A leghatékonyabb klasszikus otthoni hasizom gyakorlatok:

 

Oldal fekvőtámasz:

Az oldalunkon fekve kezdjük el a gyakorlatot, lábaink nyújtva, a lábfejek egymáson fekve helyezkedjenek el. Kézfejünk segítségével emeljük fel testünket a földtől, és tartsuk meg a gyakorlat során ezt a pózt (20 másodpercig – erősebbek fél percig is tarthatják magukat). Légzésünk maradjon végig szabályos!

Törzstartás:

Könyöktámaszban helyezkedjünk el a talajon, nyújtott lábbal, a törzsünk végig egyenes. Ezt a pozíciót tartsuk mozdulatlanul négy sorozat során 1-1 percig. Ezeket a gyakorlatokat akár naponta is végezhetjük 4 x 30-as ismétlésekkel! Akik edzőteremben edzenek nekik érdemes az úgynevezett harangozás gyakorlatot is kipróbálni, nagyon hatásos hasizomra! Brutális hasizom gyakorlat!

Harangozás:

Térdeljünk a felsőcsiga elé, akasszunk be egy kötelet, vagy egyenes rudat. Állítsuk be a súlyt, lehetőleg magunkhoz mérve elég nagyot. Fogjuk a kötelet vagy rudat alsó fogással a homlokunk elé, és stabilan tartsuk a törzsünket, de ne üljünk a sarkunkra. Hajoljunk előre a hasizom kőkemény megfeszítésével és a hát görbítésével úgy, hogy a fejünk csaknem érintse a talajt és közben erősen, és gyorsan préseljük ki a levegőt. Az alsó ponton pár pillanatig tartsuk meg, majd lassan egyenesedjünk vissza.

 

 

 
Ezeket olvastad már?

Testzsírszázalék mérése

Szép, feszes mellek

Hogyan fussunk helyesen?

Vékony comb, karcsú derék, lapos has

Reggeli egészségesen

Mértékletes táplálkozás - karcsú alak megtartása