Feszes, tónusos karok

A felkarunkra megéri fokozottabban figyelni, kellően tornáztatni, hiszen ez az egyik olyan testrészünk ami a legjobban előtérben van. A hölgyeknél is rendkívül mutatós ha tónusos, feszes karokkal rendelkeznek és nem pedig feleslegtől vaskosabb, "lógó" karokkal.

A kar tónusosságát az alábbi 3 rész együttes edzése fogja adni:

A bicepsz izom, mely kétfejű izom és a felkar elülső részén helyezkedik el. Feladata, hogy emelje és hajlítsa a kart, valamint forgatja a csuklót.

A tricepsz izom, amely egy háromfejű izom és a felkar hátsó részén található. Ez az izom a felkar tömegének kétharmadát teszi ki. Funkciója a kar kinyújtása, és a toló mozdulatokat is a tricepsz végzi.

A váll meglehetősen összetett testrész, melyben gömbízület található, amely lehetővé teszi, hogy karunkat körben, igen változatos mozdulatokkal mozgathassuk. Azért, hogy ezt a sokfajta mozgást lehetővé tegyék, a vállizomzat három különálló "fejre" tagolódik: elülső, középső és hátulsó részre

Klasszikus karizom erősítő gyakorlatok:

Bicepsz:

Tricepsz:

Váll:

Hetente 2-szer bőven elegendő hölgyek esetében a karokra edzeni, ha tudjuk ne egy napon eddzük a 3 izmot, hanem párosítsuk össze más izomcsoporttal, pl.: bicepsz - hátizom következő nap tricepsz - mellizom stb.

Sokkal hatékonyabb külön-külön alaposan megedzeni minden izmot.
Ezeket olvastad már?

Testzsírszázalék mérése

Hormonális testtípusok

Szénhidrátok

Ugrálókötelezés

Zsírégető pulzustartomány

Diéta a lapos has eléréséhez