Így formáld a belső combod

Hölgyek körében mindenképp toplistás a problémás testrészek között a belső comb. Ez azért is van így, mert a klasszikus combgyakorlatok nem feltétlen hatnak a belső comb részre.

Másrészt nekünk nőknek ezen a részen a leglazábbak a kötőszöveteink, ezért van az, hogy nem csak nagyon túlsúlyos embereknél lehet gond a belső comb résszel.

Pár olyan gyakorlat, ami hatásos lehet a belső comb részen:

1. Lábemelgetés

Feküdjünk az oldalunkra, az alul lévő karunkra támaszkodva és a felül lévő lábunkat behúzva tegyük a másik térdünk mögé. Az alsó, kinyújtott helyzetben maradt lábunkat emelgessük kb. 10 cm magasra a földtől úgy, hogy közben a lábfejet visszafeszítjük. Érdemes tízesével csinálni, majd rövid pihenő után folytatni a következő tízzel. Ismételjük minimum 4-szer.

Még hatékonyabb, de nehezebb, ha a behúzott lábunkat a térdünk elé tesszük. A gyakorlatból érdemes 3x30-at végezni, heti legalább négy alkalommal.

 

2. Guggolás kifelé fordított lábfejekkel

Álljunk széles terpeszbe, a lábfejeket fordítsuk kicsit kifelé. Egyenes háttal, kihúzott felsőtesttel ereszkedjünk le annyira, amennyire csak lehet. Érezni fogjuk, hogy a combok belső izmai megfeszülnek.

A gyakorlatot érdemes lassan végezni, és megtartani az alsó helyzetben. Minél inkább kifelé fordítjuk a lábfejeket, annál hatékonyabb lesz a gyakorlat. A gyakorlatból érdemes 3x30-at végezni, heti legalább négy alkalommal.

 

3. Térddel földhöz közelítés

Üljünk le a földre, húzzuk fel a térdeket, majd a talpunkat összeérintve közelítsük a térdeinket a földhöz. Végezzük apró mozdulatokkal, közelítsük a térdet csak néhány centinként a földhöz.

Fontos, hogy érezzük, ahogy feszülnek a combizmaink belül. Végül tartsuk 10 másodpercig a legalsó helyzetben a térdeket.

 

4. Tárogatás hanyatt fekvésben

Visszafeszített lábfej

Feküdjünk le a földre egyenes háttal, a mennyezet felé nyújtott lábbal. Feszítsük vissza a lábfejünket, és tartsuk így néhány másodpercig, majd engedjük ellazulni az izmokat.

Ha már így bemelegítettük az izmokat, akkor tárjuk szét a lábakat, majd lassan csukjuk vissza, miközben a lábfejünket folyamatosan megfeszítjük. Ismételjük legalább 50-szer.

Edzőteremben pedig lehetőség van combközelítő géppel, illetve alsó csigás megoldással állva lábkeresztezéssel.

 
Ezeket olvastad már?

Lapos, tónusos has

Zsírégetés tartósan

Testzsírszázalék mérése

Hogyan kezdj bele egy diétába?

Izomláz

Túledzés, pihenés, regeneráció